WBSO-Subsidie

WBSO ook voor u!

  • WBSO subsidie is de belangrijkste subsidie voor het MKB als het gaat om ontwikkeling en innovaties, het aanbrengen van technische verbeteringen op producten, processen en of machines. WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk. De WBSO subsidie verlaagt de loonkosten van je R&D-medewerkers en dekt ruim ⅓ deel van de kosten die je maakt voor onderzoek en ontwikkeling.

Deze subsidie verlaagt de loonkosten van je medewerkers.

Wie kan gebruik maken van de WBSO?

Wij kunnen voor elk bedrijf de WBSO aanvragen. De ZZP’er, de VOF en BV’s . Ook starters kunnen deze subsidie aanvragen, hun subsidievoordeel is aanmerkelijk hoger. Zelfstandigen die minimaal 500 S&O-uren per jaar maken, krijgen in 2024 een vaste aftrek van € 15.551  Voor starters bedraagt deze aftrek €22.332

Wanneer krijg je WBSO subsidie?

Soms worden er verbeteringen of technische oplossingen gevraagd op nieuwe of bestaande producten. Wanneer je betrokken bent bij deze oplossingen of voor een groot deel zelf deze oplossingen bedenkt, kunnen wij de WBSO voor je aanvragen.

Wat levert de WBSO op?

De bestede uren en de gemaakte kosten voor wat betreft het innovatieve project en of het maken van prototypes levert je geld op. Stel: je besteedt in een jaar 1.000 uur aan een project en je maakt hiervoor €10.000 kosten, dan ziet het er als volgt uit:

Een voorbeeld berekening: 1.000 uur x €29 (standaard uurloon) = €29.000 x32%=€ 9.280

€10.000 materiaalkosten x 32% = €3.200 + € 9280 = €12.480 Dit bedrag bespaar je dan op je loonkosten. Starters mogen 40% subsidie verrekenen. 

Op zoek naar een subsidie? Neem contact met ons op

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op.

Telefonisch contact

Neem telefonisch contact met ons op en we beantwoorden de prangende vragen betreft subsidieaanvraag direct!

Stuur ons een mailtje

Stuur een mail naar info@account-consultancy.nl met de vragen betreft subsidies en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Vul de formulier in

Op onze website hebben we een formulier staan die u kunt invullen.

Powered by DE-IT . Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden