MIA Vamil

MIA/Vamil

De overheid wil de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen bevorderen. Daarom zijn de Milieu investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) in het leven geroepen. De Milieu investeringsaftrek geeft u korting op investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die stiller, zuiniger en of efficiënter zijn . Denk ook aan het aanschaffen van een elektrische bestelauto, het optimaliseren van een productieproces of het renoveren van uw bedrijfsgebouw. Hiermee krijgt u een belastingkorting op uw investeringen in bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen op de Milieulijst 2023. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen vermeld die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en hoeveel procent van de investering u mag aftrekken van de winst.

Wat levert de MIA/Vamil op?

De MIA-aftrekpercentages zijn als volgt: 27%, 36% en 45% van het bedrag dat u heeft geïnvesteerd, mag u aftrekken van uw winst. Daarover betaalt u dus geen belasting. Ook kunt u in sommige gevallen via de regeling (Vamil) 75% van uw investeringsbedrag versneld afschrijven. De overige 25% moet dan regulier worden afgeschreven.

Op zoek naar een subsidie? Neem contact met ons op

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op.

Telefonisch contact

Neem telefonisch contact met ons op en we beantwoorden de prangende vragen betreft subsidieaanvraag direct!

Stuur ons een mailtje

Stuur een mail naar info@account-consultancy.nl met de vragen betreft subsidies en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Vul de formulier in

Op onze website hebben we een formulier staan die u kunt invullen.

Powered by DE-IT . Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden