Energie Investeringsaftrek (EIA)

Subsidie Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Met de Energie-Investeringsaftrek (EIA) kun je een belastingvoordeel krijgen als je investeert in duurzame en/of energiezuinige technieken. Denk bijvoorbeeld aan: LED-verlichting, dubbelglas, isolatie, transportmiddelen, koeling of energiezuinige machines. De belangrijkste voorwaarde is dat het energievriendelijke bedrijfsmiddel waarin je investeert voorkomt op de Energielijst die jaarlijks door de RVO wordt gepubliceerd. Als de investering aan de gestelde besparingsnorm voldoet, dan kun je deze subsidie aanvragen. Wij kunnen voor u uitzoeken of ze hieraan voldoen.

Voor wie is de EIA?

Alle bedrijven die investeren in een bedri0jfsmiddel die op de energielijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat.

Wat levert de EIA op?

Je mag 45,5%  van de investering extra in mindering brengen op de fiscale winst, waardoor je minder winstbelasting betaalt. Het gemiddelde netto-voordeel is 11,74% van de investering voor vennootschappen zoals BV’s. Doe je de investering als eenmanszaak, VOF of maatschap, dan kun je de EIA verrekenen met je inkomstenbelasting. Het voordeel bedraagt dan gemiddeld zo’n 25,8%. Hiervoor moet je winst vanaf €200.00 zijn.

Op zoek naar een subsidie? Neem contact met ons op

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op.

Telefonisch contact

Neem telefonisch contact met ons op en we beantwoorden de prangende vragen betreft subsidieaanvraag direct!

Stuur ons een mailtje

Stuur een mail naar info@account-consultancy.nl met de vragen betreft subsidies en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Vul de formulier in

Op onze website hebben we een formulier staan die u kunt invullen.

Powered by DE-IT . Alle rechten voorbehouden.

Algemene voorwaarden